Eşinin yerine muhtar olmuştu… Muhtarlığı düştü… Eşinin yerine muhtar olmuştu… Muhtarlığı düştü…

Müdahale edilmekte olan problem memenin küçük olması, büyüklüğü, sarkıklığı, gelişimsel hatta gömülmüş bir meme başı gibi oldukça farklı yelpazede ortaya çıkmaktadır. Bunun yanında meme küçültme estetiğinde yapılmakta olan ameliyatlardan biri de meme küçültme ameliyatı olarak bilinmektedir. Bu operasyon sadece bayanlarda değil erkeklerde de yapıldığı görülmektedir.

Meme Küçültme Ameliyatı Nedir? Hangi Durumlarda Uygulanır?

Gelişimini tamamlamış bir meme, ciddi riski bulunmayan memenin büyüklüğünden şikayetçi olan kadın hastalara genellikle uygulanmaktadır. Hastalar göğüslerinden memnun olmayıp bu operasyonu uygulayabilmektedir. Bununla birlikte meme küçültme büyüklüğünden şikayetçi olan veya küçüklüğünü sorun eden bireylerde de yapılabilmektedir. Dolayısıyla kadınsı bir meme dokusu gelişimine sahip erkeklerde de bu operasyon dikkate alınmaktadır.

Kimler İçin Uygundur?

Kesi içermekte olan birçok ameliyatta olduğu gibi meme ameliyatı da bazı şartları taşımaktadır. Bu şartlar içerisinde sağlıklı bir bireyin olması ön koşulu içermektedir. Bu ameliyatı olan bireyler iz kalıcı konusunda da endişe duymaktadır. Genellikle meme küçültme ameliyatından sonra erken zamanda izler koyu ve belirgin olabilmektedir. Ameliyattan 6 ve 12 ay içerisinde bizler silik bir hal almaktadır. Zamanla da cilt rengine yakın bir halde izler bulunmaktadır. Hatta bazı hastalarda fark edilmeyecek kadar izler silikleşebilmektedir.

Büyük memenin zararları nelerdir?

Operasyon yapılırken temel basamak sarkık olmakta olan memenin başını yukarı bir noktaya taşımaktadır. Bazen gerektiğinde başın küçültülmesi de yapılabilmektedir. Geriye kalan dokular tekrar estetik olarak şekillendirilerek güzel bir görünüm elde edilmesi sağlanmaktadır.

Koltukaltı Terleme Tedavisi

Genellikle birçok insan iş hayatında terlemektedir. Ancak bazen bireylerin aşırı derecede her bezleri çalışmaktadır. Aşırı terlemeye yani koltuk altı botoksu tedavisi için uygulanmakta olan bir işlemdir. Bu işlem kişinin aşırı terlemesini önlemektedir.

Dolayısıyla kişi uygulama sonrasında aşırı terlemeye sebep veren ter bezlerindeki sinirler uyarılmaktadır. Bu açıdan koltuk altı terleme botoksu uygulanmaktadır. Bu sayede bireyler normal hayatlarına dönebilmektedir.

Neden Koltukaltları Bazılarında Aşırı Terler?

Tıbbi adıyla aksiller hiperhidroz olarak bilinen koltuk altı terlemesi birçok insanı olumsuz yönde etkilemektedir. Kişiler aşırı terlediğinde günlük hayatta problem oluşturabilecek etkenler arasında yer almaktadır. Bu durum yani koltuk altı terleme botoksu yapılmadığında bireyin profesyonel, fiziksel ve sosyal hayatını olumsuz etkileyerek özgüven kaybına neden olabilmektedir. Bu açıdan koltuk altı terlemesi yalnızca sosyal bir sorun olmamaktadır. Bireyin hem yaşamsal hem de sosyal hayatını farklı şekillerde ele alarak etkilemektedir. Ayrıca bazı sağlık problemleri belirtileri arasında yer almaktadır.

Koltukaltı Terlemesi Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Aşırı terleme nedeniyle koltuk altı botoksu yapılmaktadır. Toksin adı verilen bir malzeme ile bu işlem bireye uygulanmaktadır. Uygulama yapıldıktan sonra koltuk altı botoksu ter bezlerindeki sinir uyarılarını engelleyerek iletimini kesmektedir. Bu sayede kişi aşırı terlemekten kurtulabilmektedir.

Koltukaltı Terleme Tedavisinden Sonra Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Terleme tedavisinden sonra dikkat edilmesi gereken unsurlar araştırılmaktadır. Dolayısıyla koltuk altı botoksu operasyon sonrasında ilk saatler duş alınmaması gerekir. Ayrıca terleme tedavisinden 4 ya da 5 saat sonra duş alabilmeniz mümkün olabilmektedir.

Bunun yanında 6-7 saat sonra da deodorant gibi ürünlerde kullanabilirsiniz. Ardından koltuk altı terleme botoksu tedavisi yapıldıktan sonra ilk bir hafta boyunca çok buharlı banyo veya hamam gibi faaliyetlerden kendinizi uzak tutmalısınız. Bu süre zarfı içerisinde bu gibi bir unsurlara dikkat ettiğiniz takdirde herhangi bir problem yaşamamanız gerekmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi