Güncel

Laminate Veneer Hakkında Merak edilenler

Bu işlem yaprak porselen ismiyle de bilinmektedir. Gülüş estetiği kapsamında dişlerin daha sağlıklı ve güzel görünmeleri amacıyla yapılan laminate veneer, diş hastanelerinde diş hekimleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Ancak yalnızca estetik bakımından değil diş çapraşıklıklarının ya da diş arasındaki boşlukların giderilmesi amacıyla uygulanan, son yılların en çok tercih edilen yöntemlerinden biridir.

Laminate veneer hakkında merak ettiğiniz Laminate veneer nedir Nasıl yapılır? Hangi durumlarla karşılaşılabilir?" gibi soruların yanıtlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Laminate Veneer İşlemi Nasıl Yapılır?

Laminate Veneer işlemine başlamadan önce hasta diş hekimi tarafından ayrıntılı bir şekilde muayene edilmektedir. Tedavi sonunda gerçekleştirilmek istenen sonuca göre hazırlıklar yapılmaktadır. Diş muayenesinin adından dişlerin ön tarafına şekil verilmekte, kaplama uygulaması için hazır hale getirilmektedir. Diş etleri uyuşturulup uygulama boyunca hastanın ağrı duymasının önüne geçilmektedir.

Hazırlıkların ardından alınan ölçülere göre özel yöntemlerle model yapılmaktadır. Model hastaya uygulanarak bir kalıp belirlenmekte ve kalıp alınarak porselenler ısıl işlem sayesinde oluşturulmaktadır. Hastanın ağzında modelin prova edilmesinden sonra porselenlerin yapıştırılması aşamasına geçilmektedir. Laminate veneer tedavisinde önemli olduğu kadar kritik ve karışık olan kısım bu aşamadır. Çünkü dişlerin hastanın ağzına yanlış şekilde oturması, diş renginin değişmesi ve diş eti problemleri gibi istenmeyen sorunlar oluşabilmektedir. Laminate veneer işlemi yapılan hastaların diş etlerinde herhangi bir tedavi ve estetik bakımdan bir müdahale gerekmediği müddetçe bu işlem genel olarak 2 ya da 3 seansta tamamlanmaktadır. Bütün süreç yaklaşık 1 ay sürebilmektedir. Ancak hastanın dişlerinin düzeltilmesi, farklı tedavilerin gerekmesi halinde bu sürecin uzaması da mümkündür.

Laminate veneer, son derece dikkatli yapılması gereken bir işlemdir.Diş beyazlatma İstanbul ve diğer tedavi yöntemleri için randevu alarak muayene olabilir, uzman diş hekimleri ile fikir birliği içerisinde diş sağlığınız için tedavi planı yapabilirsiniz.Beyazlat adresini ziyaret ederek mükemmel gülüşler için ilk adımı atabilirsiniz.

Laminate Veneer İşlemi Kimlere Uygulanmaktadır?

Laminate veneer işlemi birçok diş problemi için uygulanmaktadır. Bu tedavi yöntemi diş renginin bozuk olduğu ve düzeltilemediği durumlarda yapılmaktadır. Ayrıca kötü diş yapısı, kırık, dişler arasındaki boşluk ve şekil bozuklukları gibi durumlarda da uygulanan işlemlerden biridir. Hafif çapraşık dişlerin düzeltilmesinde tel takılmasına alternatif olarak uygulanabildiği gibi diş renginden memnun olmayan kişilere ve gülüşünü beğenmeyenlere de uygulandığı bilinmektedir.

Laminate veneer işleminin daha çok dişlerin estetik açıdan güzel görünmesi için hastaların başvurdukları bir tedavi yöntemi olarak tercih edildiği düşünülmektedir. Ancak dişlerin çiğneme ve kesme görevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmeleri bakımından da uygulanabilmektedir.

Laminate Veneer İşleminin Avantajları Nelerdir?

Laminate veneer işleminin hastalara estetik görünümün yanı sıra pek çok avantajı bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir;

  • Dişlerin arasındaki boşluklar giderilmektedir. Boşlukların büyük olması hastayı rahatsız edebilmektedir. Bu nedenle boşluklar özel plaklar sayesinde ortadan kalkmaktadır.
  • Dişler yiyecek, çay, kahve ve tütün ürünlerinin tüketimine bağlı olarak bölgesel renklenmeler oluşabilmektedir. Laminate veneer işlemi ile dişlerdeki derin renklenmeler giderilmektedir.
  • Diş yüzeyindeki düzensiz yapı ve dişler arasındaki oran sorunları çözülmektedir. Bu işlem sayesinde dişler eşit bir yüzeye sahip olabildiği gibi oranları da sağlanmaktadır.
  • Laminate veneer işlemi sonucunda dişlerdeki çarpıklıklar belli bir oranda ortadan kaldırılabilmektedir.
  • İnce ve saydam oldukları için ışığın geçmesine izin vermektedirler. Böylece uygulanan dişlerin doğal bir görünümde olmalarına katkı sağlamaktadır.
  • Diş koruyucu özellikleri olmasının yanı sıra estetik bir görünüme sahiptir.
  • Dişlerde aşınmalara karşı dirençli bir yapıları bulunmaktadır.

Laminate Veneer İşleminin Dezavantajları Nelerdir?

Laminate veneer işleminin avantajları kadar dezavantajları da bulunmaktadır. Öncelikle mine dokusu bağlantı için oldukça önemlidir. Mide dokusunu kaybeden hastalarda bu işlem uygulanmamaktadır. Ayrıca hassas ve oldukça titiz bir çalışma gerektiren laminate veneer işleminin fiyatının yüksek olduğu da bilinmektedir.

Laminate Veneer İşlemi Hangi Durumlarda Uygulanmamaktadır?

Laminate veneer işleminin diş gelişimi devam eden 18 yaşın altındaki kişilere uygulanmaması gerekmektedir. Dişlerinde yeterli mine dokusu olmayan, ileri dereceli sarı beyaz lekeleri, ağızlarında kapanış bozukluğu ve alt çeneleri önde olan kişilerde bu işlem uygulanmamaktadır. Ayrıca ileri dereceli diş sıkma ve gıcırdatma gibi sorunları olan kişiler için de bu işlemin uygun olmadığı bilinmektedir. Laminate veneer işleminin uygun olmadığı kişiler arasında kalem ısırma ve tırnak yeme alışkanlıkları olanlar da bulunmaktadır.

Laminate Veneer İşlemi Ne Kadar Sürmektedir?

Laminate veneer işlemi kişinin diş sayısına, ağız yapısına ve dişlerindeki sorunlara göre değişiklik göstermektedir. Tedavi süreci genel olarak 2-3 seansta tamamlanmaktadır. İşlem sırasında hastaların dişlerine lokal anestezi uygulanarak uyuşturulduğu için herhangi bir acı ya da ağrı hissedilmediği bilinmektedir.

Laminate Veneer İşleminden Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Lamine veneer işlemi uzun yıllar etkisini gösterse de zaman içerisinde kaplamalar aşınabilmektedir. Aşınmaların önüne geçebilmek için sert kabuklu yiyeceklerin tüketilmemesi gerekmektedir. Isırılarak ya da kopartılarak tüketilen gıdaların dilimlenerek yenmesi önerilmektedir. Diş sıkması sorunu olan kişilerin gece plağı kullanmaları tavsiye edilmektedir. Ayrıca düzenli aralıklarla diş hekimi kontrolüne gidilmelidir.

Laminate Veneer İşleminin Zararları Var Mıdır?

Laminate veneer işleminin tek başına dişlere zarar vermediği bilinmekle birlikte uygulandıktan sonra çıkarılması zordur. Dişe uygulanan porselenin uzun süre dayanması amaçlandığı için değiştirilmesi ya da çıkarılması zor olabilmektedir. Değiştirilmesi dişe zarar verebilmektedir.