Zonguldak Valiliği tarafından yapılan duyuruda merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili vuran 7.7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle yardım kampanyası başlatıldı.

Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklama şöyle:

ÖNEMLİ DUYURU!

10 İLİMİZİ ETKİLEYEN DEPREM FELAKETİ NEDENİYLE;

1-Zonguldak İlinden deprem bölgesi için toplanacak NAKDİ YARDIMLAR AFAD adına "Zonguldak Valiliği İnsani Yardım Hesabı" TR15 0001 0001 3130 8801 1950 26 iban numaralı Ziraat Bankası Hesabında toplanacaktır.

2-AYNİ YARDIMLAR Zonguldak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Koordinesinde Zonguldak Valiliği SYDV'na teslim edilecektir.

AYNİ BAĞIŞLARDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR;

Son kullanma tarihi geçmiş veya geçmeye yakın malzeme bağışı yapılmamalıdır.

İkinci el, kullanılmış malzeme bağışı yapılmamalıdır.

Öncelikli kabul edilecek bağışlar: (Eldiven, Mont, Bot, Bere, Çocuklar için mont ve kışlık giysisi, Tüplü katalitik soba, Tüp, Yatak, Battaniye, Powerbank, Gıda kolisi (konserve), Çocuk bezi, Çocuk Maması. Kadın Pedi, Temizlik Hijyen Malzemesi, Yağmurluk, Çizme)

3-Ayni ve nakdi yardımları ilçelerde Kaymakamlıklarca koordine edilip nakdi yardımlar Zonguldak Valiliği İnsani Yardım hesabına, ayni yardımlar Zonguldak Merkez SYD Vakfına teslim edilecektir. Kamu Kurumları, hayırseverler, Sivil Toplum Kuruluşları ve yardım etmek isteyen vatandaşlar nakdi yardımları verilen hesaba, ayni yardımlarını SYD Vakfına yapacaklardır. KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR.

Editör: Haber Merkezi