2022 Yılının Türkiye'de Afet Tatbikat Yılı olarak kabul edilmesi ardından Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, apartman ve siteleri de afet tatbikatları listesine dahil etti. Bu kapsamda site ve apartman yöneticilerinin İtfaiye Müdürlüğü'ne başvuruları bekleniyor.

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün, site veya apartman yönetimlerine çağrısı var. 2022 yılının ülkemizde Afet Tatbikat Yılı olarak belirlenmesi ardından Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, tatbikatlara site ve apartmanları da dahil ediyor.

Bu amaçla, site ve apartman yöneticilerinin Kdz. Ereğli Belediye Binası, İtfaiye Müdürlüğü'ne başvurarak, ücretsiz tatbikat için talepte bulunması gerekiyor.

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, eğitimin ve bilinçlenmenin afetlere karşı ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak "Afetlere karşı hazırlıklı bir Ereğli için buluşalım" dedi.

İtfaiye Müdürlüğü her yıl düzenli olarak kamu kurumlarında, fabrikalarda, okullarda ve iş yerlerinde tatbikatlar yapıyor. Ereğli'de halka dağıtmak üzere temel deprem bilgilerini içeren 30 bin afet eğitim kitapçığı hazırlandı. Mahallelerde deprem tatbikatları yapıldı. 31 mahallede 66 toplanma alanı belirlendi.

Editör: Haber Merkezi