Genç Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Hakan Semiz revizyon yasası ile ilgili açıklamada bulundu.

Semiz'in açıklaması şöyle; "Bilindiği üzere Kdz. Ereğli halkının 2,5 yıldır çıkmasını beklediği imar revizyonu çalışması ile ilgili belediyemiz bir imar revizyon planı hazırlığı yapmıştır. Mevcut işleyişte belediyemiz bu konuda yaşanan gecikme ile ilgili öncelikle Devlet Su İşlerinin su kaynaklarına yaklaşma mesafesi ile ilgili sınırların belirlenmesi hususunda gecikme yaşandığını kamuoyuyla paylaşmıştı akabinde bu sorun çözüldü. Belediye Başkanımız daha sonra ise Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında kıyı kenar çizgisinin güncellenmesi hususunda gecikmeden dolayı sürecin uzadığını kamuoyuyla paylaşmış bu sorunda çözülmüştü.

Tüm bu hususlar aşılmış revizyon imar planı tam bir şeffaflıkla Belediye Başkanınca parti gruplarının görüşüne açılmış meclis üyelerinin görüşleri alınmıştır. Gelinen noktada bazı belediye meclis üyelerinin bu kadar açık şeffaflığa rağmen söz konusu imar planını yargıya taşıyacağını ima etmesi anlaşılabilir bir husus değildir. Bu olumsuz tavrın kentimizi yeni yaşam alanları oluşturma noktasında çözümsüzlüğe götüreceği açıktır. Kamuoyuna yansıdığı kadarıyla AK Parti grubunun bu imar planı ile ilgili tavrının olumsuz olduğu anlaşılmıştır.

Yapılacak revizyonun meclisten geçtikten sonra tekraren yargıya taşınmasının doğuracağı hukuki ve idari sorunlar dikkate alındığında başta AK Parti grubu olmak üzere tarafları siyasi tavır yerine kamu hukukunu koruma yönünde aklıselime davet ediyoruz."

Editör: Haber Merkezi