İş güvenliği çerçevesinde ve işletmelerin faaliyet gösterdiği iş kolu çerçevesinde çalışanların kullandığı kişisel donanım, iş güvenliği malzemeleri ve iş kıyafetleri farklılıklar gösterebilmektedir.

İş kıyafeti, personelin çok daha sağlıklı ve efektif olarak çalışmasını sağlayan oldukça önemli unsurlar arasında yer almaktadır. kaliteli iş kıyafetlerinin sağladığı avantajlar ve koruma düzeyi diğer kıyafetlere oranla son derece daha fazladır.

İş kıyafetlerinin kullanımının en büyük nedeni çalışanın sağlığını korumak olmakla beraber çalışanın hijyeni, konforu ve rahatlığını da sağlamaktadır. Aynı şekilde personelin çalıştığı sektörü ifade etmesi ve çalışanın kimliğini göstermesi açısından da önemlidir.

İş Elbisesi.

İş elbisesi ve iş kıyafeti çalışılan iş koluna göre değişiklikler gösterebilmektedir. Birbirinden farklı özelliklere sahip olan iş elbiseleri ile çalışma hayatının çok daha konforlu ve güvenli olması amaçlanmaktadır.

İş elbisesi özellikleri başlıca şu şekildedir;

  • İş elbiseleri su geçirmez yapıdadır.
  • İş elbiseleri yanmaya karşı dirençlidir.
  • İş elbiseleri her türlü mevsim şartından çalışanı korumaktadır.
  • İş elbiseleri kaliteli, bdarbe ve yıpranmalara karşı son derece dayanıklıdır.
  • İş elbisesi kurumsal kimliği yansıtır.
  • İş elbisesi çalışılan birimleri ve çalışan kimliğini göstermektedir.

İş elbiseleri sağlam ve dayanıklı ıolmalıdır. Maksimum düzeyde koruma sağlamalıdır. Özellikle gece çalışanlar için reflektörlü olması önelidir. Her türlü hava olayına karşı dayanım göstermelidir. Rüzgar ve su geçirmemelidir. Personelin vücut yapısına uıygun olmalı, hareket özgürlüğü sağlamalıdır. Kullanımı ve temizliği kolay olmalıdır.

İş Kıyafeti İş Elbisesi Önemi.

İş kıyafetler ya da iş elbiselerinin sağlamış olduğu pek çok avantaj bulunmaktadır. Doğru bir şekilde seçimi yapılmış olan iş elbiseleri çalışanın konforunu destekleyecek ve iş performansında art6ışa neden olacaktır. Kurumsallığı yansıtması ve çalışanı koruması noktasında iş elbiseleri son derece önemlidir.

Sizlerde iş elbisesi ve iş kıyafetleri satın alma işlemi için internet sitemizden faydalanabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi