Balıkesir'in İvrindi ilçesinde bulunan KSE Madencilik'te Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) üyesi maden işçileri, Soma'da 13 Mayıs 2014 tarihinde şehit olan 301 maden işçisi için Kuran-ı Kerim okutup dua etti.

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te meydana gelen Türkiye'nin en büyük maden faciasında şehit olan 301 maden işçisini GMİS'in örgütlü olduğu KSE Madencilik işçileri de unutmadı. İş yerinde cuma namazı kılan işçiler, GMİS üyesi hafız Fatih Yeşilyurt öncülüğünde Kuran-ı Kerim okuyup dua etti.

GMİS KSE Madencilik Temsilcisi Arslan Kalyoncu, "Çanakkaleli madenciler olarak Soma'da şehit olan madenci arkadaşlarımızı saygı ile minnetle ve rahmet ile anıyoruz. Ruhları şad olsun. Allah böyle acıları bir daha göstermesin. Uluslararası standartlarda madencilik çalışmaları ülkemizde de yapılmaktadır. Gerekli tedbirleri almanın belli maliyeti olabilir ama insan hayatından asla kıymetli değildir. Özel yada resmi firmalar gerekli önlemleri alarak çalışma yapmalı. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Soma'da 13 Mayıs 2014 günü 301 canımız gitti. Bir daha böyle olaylar yaşanmaması tek dileğimiz. Bu vesile ile Soma'da, Zonguldak'ta ve ülkemizin değişik yerlerinde şehit olan, madenlerde hayatını kaybeden, tüm maden şehitlerimizi saygı ile minnet ile anıyoruz. Ruhları şad olsun." dedi.

Editör: Haber Merkezi