Zonguldak belediye başkanı Ömer Selim Alan; Kar nedeniyle ulaşımdaki aksamadan ve su konusunda vatandaşlardan biraz sabırlı olmalarını istedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan; Karla mücadele için tüm ekiplerle sahada olduklarını söyledi.

Vatandaşlardan sabırlı olmalarını isteyen Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan; " Uzun zamandır beklediğimiz kar geldi. Kar yağışı toprak, mahsülü ve barajlar için çok önemli. Tahminlere göre Zonguldak'ta yarın da kar yağışı yağışı olacağı belirtiliyor. Belediye olarak bütün Araçlarımızla, personelimizle ve ekiplerimizle üç gündür sahadayız. Karla mücadele eden ekiplerimize teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızdan sadece sabır bekliyorum son beş yıldır böyle bir kar yağmamıştı. Azda olsa mutlaka aksama oluyor ama ekiplerimizle bunun üstesinden geleceğiz. Vatandaşlarımızdan biraz sabırlı olmalarını bekliyoruz. Dün ne yazıkki yoğun kar yağışı nedeniyle enerji nakil hatlarının üzerine ağaç devrilmesi sonucu Enerjisa ne yazıkki elektrik veremedi. Elektrik kesintisi olması nedeniyle suyu kesmek zorunda kaldık. Barajdan suyu pompalayanmadığımız için şebekelere su veremedik.
Elektrik arızası giderildikten hemen sonra tekrar 3 - 4 ağacın devrilmesi tekrar elektrik ve su kesintisine neden oldu" dedi.

Editör: Haber Merkezi