Geçmiş yıllardan günümüze en çok kullanılan estetik operasyonlardan biridir. Uygulama çoğunlukla kalça, karın, basen, diz, bel gibi inatçı yağlanmaların ve bölgesel fazlalıkların görüldüğü bölgelere gerçekleştirilir.

Genel kapsamda liposuction, kilo ile alakalı sorunları olmayan ancak bölgesel olarak giderilemeyen yağlanmaları olan kişilerde fazla yağ dokusunun uzaklaştırılması ve vücuda şekil kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen yöntemlerdir. Aynı zamanda; liposuction çoğunlukla yağ aldırma olarak da isimlendirilir.

Liposuction Neden Yapılır?

Kilo artışı sebebiyle meydana gelen bölgesel yağ dokularının alınması amacıyla liposuction gerçekleştirilir. Bu işlem hastaların ayna karşısındaki özgüveni artırmak ve kişilerin yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla gerçekleştirilir.

Liposuction Hangi Durumlarda Yapılır?

Liposuction çoğunlukla yağ aldırma olarak isimlendirilen bir yöntemdir. Bu yöntem günümüzde sıklıkla uygulanır. Bu uygulama çoğunlukla kalça, karın, basen, diz, bel gibi alanlarda meydana gelmiş olan inatçı yağlanmaların ve bölgesel fazlalıkların giderilmesi için uygulanır.

Liposuction Kimler Olmalı?

Tüm operasyonlarda olduğu gibi liposuction işleminde de uzman görüşü almak önemli bir konudur. Liposuction zayıflama yöntemi olarak tercih edilen bir yöntem değildir. Sadece bölgesel incelme ve vücut hatlarının daha düzgün hale gelmesini sağlama özelliği vardır.

Bölgesel dirençli yağlanmalar dışında kilo problemi olanların öncelikle kontrollü bir diyet programı uygulaması gerekir. Bu şekilde fazla kilolardan kurtulduktan sonra diyetle gitmeyen fazla yağların giderilmesi için bu yönteme başvurulmalıdır. Ayrıca liposuction fiyatları işlemi uygulayacak uzmana göre değişiklik gösterir.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Liposuction kişilerin bölgesel yağlanmalarına göre farklı yöntemlerle gerçekleştirilebilir. 3 farklı liposuction yöntemi bulunur. Bunlar; lazer liposuction, ıslak teknik liposuction, ultrasonik liposuction şeklindedir.

Liposuction Hangi Bölgeler İçin Tercih Edilir?

Liposuction hem kadınlara hem de erkeklere uygulanan yöntemler arasında yer alır. Sırt, karın, bel, çene, baldırlar, kolların üst kısımları, diz, kalça, uyluğun iç ve dış tarafları, boyun ve ayak bilekleri gibi farklı alanlara uygulanabilir.

Liposuction Öncesi Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Liposuction öncesinde hazırlık aşamasında hastaların bilmesi ve uygulaması gereken bazı prosedürler bulunur. Hastaların kullandığı ilaçları eksiksiz olarak uzmana bildirmesi gerekir. Sigara ve alkol tüketiminin en az 2 hafta öncesinden durdurulması gerekir.

Sağlık geçmişi ile ilgili detayların uzmanlar ile paylaşılması önemlidir. İşlem öncesinde uzman tarafından önerilen beslenme programlarının uygulanması gerekir. Bu kapsamda; liposuction fiyatları kullanılacak teknik ve uzmana bağlı olarak farklı şekillerde olabilir.

Liposuction Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Yağ ve yağ hücreleri liposuction sırasında kalıcı bir şekilde yok edilir. Fakat kişiler kilo almaya devam ederlerse vücudun farklı yerlerinde yağ hücreleri ile kilo alma görülebilir. Ameliyattan sonra kazanılan yeni vücut şeklinin korunması adına şeker, tatlı ve hamur işinden uzak durulmalıdır. Bunun yanında egzersizlerin düzenli bir şekilde yapılması önemlidir.

Liposuction Fiyatları

Öncelikle hastalara ön muayene gerçekleştirilir. Uygulanacak alana ve yönteme göre Liposuction fiyatları değişiklik gösterir.

https://www.ozanbalik.com/vaser-liposuction-fiyatlari/ bilgi için hemen tıklayın.

Editör: Haber Merkezi