Bir sonraki güç kaynağınız için alışveriş yaparken, farklı tedarikçiler arasındaki güç kaynağı fiyatları karşılaştırmak önemlidir. Fiyatlar bir mağazadan diğerine ve hatta aynı mağaza içinde büyük ölçüde değişebilir. Ancak, her zaman en ucuz fiyatın mutlaka en iyi teklifi aldığınız anlamına gelmediğini aklınızda bulundurmalısınız.

Watt değeri, verimlilik derecesi, özellikler ve daha fazlası gibi güç kaynaklarını karşılaştırırken dikkate alınması gereken birkaç faktör vardır. Çok sayıda özelliğe sahip güçlü bir kaynağa ihtiyacınız varsa, daha az özelliğe sahip temel bir modele ihtiyacınız olduğundan daha fazlasını ödemeye razı olabilirsiniz. Benzer şekilde, yüksek verimlilik derecelerine ihtiyacınız varsa, bu da genellikle ek bir maliyet getirir. Paranızın karşılığını en iyi şekilde alabilmeniz için herhangi bir satın alma işlemi yapmadan önce tüm bu faktörleri dikkate almaya değer.

Bir güç kaynağı seçerken güç kaynağının türü ve boyutu dikkate alınmalıdır. Üç ana güç kaynağı türü vardır: doğrusal, anahtarlamalı mod ve kesintisiz. Doğrusal güç kaynakları en yaygın ve en ucuz olanlardır. Anahtarlamalı mod güç kaynakları, doğrusal güç kaynaklarından daha verimlidir ancak daha fazla ısı üretir. Kesintisiz güç kaynakları en pahalı olanıdır, ancak elektrik kesintisi durumunda pil yedeği sağlar.

Güç kaynağının boyutu, watt değerine göre belirlenir. Watt değeri, sistemdeki tüm bileşenlerin maksimum watt çekişinden daha büyük olmalıdır. Maksimum watt çekişi bilinmiyorsa, genel bir kural, sistemin önerilen minimum gereksiniminin iki katı watt değerine sahip bir güç kaynağı seçmektir. Sizde inform sitesine girerek güç kaynağı fiyatları öğrenebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi