Zonguldak'ta boşanma aşamasındaki eşi Gülten Yankın'ı (28) av tüfeğiyle vurarak öldüren Emrah Yankın'ın (30) yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, Gülten Yankın'ın eşini aldattığına kanaat getirildiğini belirterek, 'Eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme' suçundan haksız tahrik indirimiyle 24 yıl hapis cezası verilmesini talep etti.

Olay, 16 Eylül 2021 tarihinde Zonguldak Çaydamar Mahallesi'nde meydana geldi. Emrah Yankın, boşanma aşamasındaki eşi Gülten Yankın'ın evine gitti. Kapıyı açan eşini av tüfeğiyle 2 el ateş ederek öldüren Emrah Yankın, kaçtı. Kısa süre sonra Kozlu ilçesine bağlı Kumtarla köyünde yakalanıp gözaltına alınan Emrah Yankın, tutuklandı. Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Emrah Yankın, hayatını kaybeden Gülten Yankın'ın ailesi ve avukatlar katıldı.

ÖLDÜRÜLEN KADININ EŞİNİ ALDATTIĞINA KANAAT GETİRİLDİ

Tarafların savunmalarının alınmasının ardından duruşma savcısı mütalaasını açıkladı. Sanık Emrah Yankın'ın önceki ifadelerinde 3 ay boyunca eşini öldürme düşüncesi olduğunu söylediğini belirten savcı, sanığın öldürdüğü kadının evine giderek yakın mesafeden ateş açmasından önce iki kez sahile giderek düşündüğünü söylediği beyanının cinayetin tasarlanarak işlendiği sonucunu ortaya çıkardığını belirtti. Öldürülen Gülten Yankın'ın cep telefonunu sürekli olarak sanıktan ve ailesinden sakladığını, bu durumu günlüğünde "Telefon yüzünden çok atıştık. Pederle kavga gürültü eksik olmuyor aramızda, en çok telefon yüzünden. Telefonumu karıştırmasa canı çıkar zaten" ifadeleriyle anlattığına yer verilen mütalaada, Emrah Yankın askerdeyken Gülten Yankın'ın telefonuna 'Aşkım' şeklinde kayıtlı bir numaradan mesajlar gelmesi ve Gülten Yankın'ın Bursa'da yaşadığı süreçte mesaiye gittiğini söylemesine rağmen gitmemesinin aldatma şüphesini oluşturduğuna, daha sonraki süreçteki mesajlaşmalarının ise bu şüpheyi doğruladığına kanaat getirildi. Tüm dosya kapsamını değerlendiren cumhuriyet savcısı, Gülten Yankın'ın sanığı aldatması sebebiyle 'Haksız tahrik indirimi' uygulanmasını talep ederek, Emrah Yankın'ın 'Eşe karşı kasten öldürme' suçundan 24 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi.

Tarafların mütalaaya karşı süre talep etmeleri sebebiyle duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Editör: Haber Merkezi