Danimarka vatandaşlığına başvurmak isteyen adayların 18 yaşından büyük olması, Danimarka'da en az 9 sene ikamet etmiş olması, kalıcı oturum iznine sahip olması, geçimini sağlayabilecek kadar maddi gelire sahip olması, Danca dil testi ve Danimarka vatandaşlık sınavından geçerli puan alması gerekmektedir.

Danimarka vatandaşlık sınavı, Danimarka kültürü ve tarihi ile ilgili 45 adet sorudan oluşan çoktan seçmeli bir testtir. Danimarka vatandaşlığına hak kazanabilmek için adayların Danimarka değerleri ile ilgili olan en az 4 soruyu, toplamda ise 36 adet soruyu doğru cevaplaması gerekmektedir.

Danimarka vatandaşlık sınavına ilişkin bilinmesi gerekenleri Türkiye'den yapılan Danimarka vize ve oturum izni başvurularında yetkili kuruluşun danışmanlarından öğrendik.

Daha fazla bilgi için: 0850 241 1868

Danimarka Vatandaşlık Sınavı Kaç Sorudan Oluşur?

Danimarka vatandaşlık sınavı, Danimarka kültürü, toplumu ve tarihi ile ilgili 45 sorudan oluşan çoktan seçmeli bir testtiDanimarka Vatandaşlık Sınavında Sorulan Sorular Nelerdir?

Danimarka vatandaşlık sınavında sorulan sorulardan 35 tanesi Danimarka kültürü ile ilgili belirlenmiş çalışma materyallerinden oluşmaktadır. Vatandaşlık sınavının kalan 5 sorusu Danimarka'daki güncel olaylar, diğer 5 soru ise Danimarka'nın ifade özgürlüğü, eşitlik, din ve devlet işleri arasındaki ilişki gibi değerler hakkındadır.

Danimarka Vatandaşlık Sınavı İçin Örnek Sorular Nelerdir?

Danimarka vatandaşlık sınavı için örnek sorular aşağıda listelenmiştir.

  • Dannebrog nedir?
  • Büyük Kemer Köprüsü, Danimarka'nın hangi kısımlarını birbirine bağlamaktadır?
  • 1814 Napolyon Savaşları'nın sonucunda Danimarka hangi ülkeyi İsveç'e bırakmak zorunda kaldı?
  • 1 Ocak 2007'de Danimarka kaç bölgeye ayrılmıştır?
  • 1959'da Danimarka'da kurulan hangi parti bugün hala mecliste yer almaktadır?
  • Danimarka anayasası nasıl değiştirilebilir?

Danimarka Vatandaşlık Testinin Süresi Ne Kadardır?

Danimarka vatandaşlık testinin süresi 45 dakikadır.

Danimarka Vatandaşlık Sınavını Geçmek İçin Alınması Gereken Minimum Puan Kaçtır?

Danimarka vatandaşlık sınavını geçmek için 4'ü Danimarka değerleri ile ilgili olan toplamda 36 sorunun doğru cevaplanması gerekmektedir.

Danimarka Vatandaşlık Sınavı Ne Zaman Yapılır?

Danimarka vatandaşlık sınavı, haziran ve kasım aylarının sonunda olmak üzere yılda iki kere yapılmaktadır.

2022'de yapılacak ikinci Danimarka vatandaşlık sınavı tarihi 23 Kasım 2022'dir ve sınava girecek adayların en geç 23 Ekim 2022 tarihinde sınava başvuru yapması gerekmektedir. 2022 yılının ikinci Danimarka vatandaşlık sınavı 13:00 - 13:45 saatleri arasında gerçekleşecektir.

Danimarka Vatandaşlık Testine Nasıl Başvurulur?

Danimarka vatandaşlık testine online olarak başvurulmaktadır. Danimarka vatandaşlığı almak isteyen adayların https://aofjobogdansk.dk/en/exams/citizenship/ veya https://speakspeak.dk/examinations/the-active-citizen-exam/ üzerinden sınava kayıt olması gerekmektedir.

Danimarka Vatandaşlık Testi Online Yapılır Mı?

Hayır, Danimarka vatandaşlık testine yalnızca Frederiksberg'de veya Helsingør'da katılım sağlanabilmektedir.

Danimarka Vatandaşlık Sınavı Kayıt Ücreti Ne Kadardır?

Danimarka vatandaşlık sınavı kayıt ücreti 2022 yılı itibari ile 825 Danimarka kronudur.

Danimarka Vatandaşlık Sınavına Kimler Girebilir?

Danimarka vatandaşlık sınavına 18 yaşından büyük, Danimarka'da kalıcı oturum izni bulunan ve Danimarka'da kesintisiz olarak 9 yıl boyunca ikamet etmiş ve bu süre boyunca başka bir ülkede 3 aydan fazla kalmamış kişiler girebilmektedir. Danimarka vatandaşı olmak için gerekli şartları yerine getiren ve testi geçen adaylar, vatandaş olmaya hak kazanmaktadır.

Yabancı ülke vatandaşlarının Danimarka vatandaşlık başvurusu yapabilmeleri için eğitim, çalışma, aile birleşimi veya evlilik gibi nedenlerle uzun süreli bir Danimarka vizesi alarak ülkeye gelmesi gerekmektedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Danimarka Vatandaşlık Testinden Muaf Olan Kişiler Kimlerdir?

Danimarka vatandaşlık testinden Norveç, İsveç ve Almanya'nın Schleswig - Holstein bölgesindeki çoğu vatandaş, eski Danimarka vatandaşları ve 12 yaş altındaki çocuklar muaftır.

Danimarka vatandaşlığı başvurusunda bulunan adayların gerekli şartları yerine getirmesi ve Danimarka vatandaşlık testini geçmesi gerekmektedir, ancak yukarıda adı geçen ülke vatandaşları, eski Danimarka vatandaşları ve 12 yaşından küçük çocukların Danimarka vatandaşlık testine girmesi zorunlu tutulmamaktadır.

Sağlık Durumu İyi Olmayan Kişiler Danimarka Vatandaşlık Sınavından Muaf Tutulur Mu?

Sağlık durumu iyi olmadığı için Danimarka vatandaşlık sınavına giremeyen kişilerden Danimarka hükümeti tarafından bir doktordan alınmış sağlık raporu talep edilmektedir.

Vatandaşlık sınavına girecek kişi, Danimarka hükümetince tarafına sağlanmış sınav boyunca yanında olacak asistan ve sınav süresinin uzatılması gibi yardımlardan yararlanamayacak kadar kötü durumda ise doktordan alınmış bir sağlık raporu ibraz etmelidir. Sağlık raporu, kişinin sağlık durumunun iyi olmadığını kanıtlıyorsa aday, Danimarka vatandaşlık sınavından muaf tutulmaktadır.

Danimarka Vatandaşlığı İçin Gerekli Diğer Şartlar Nelerdir?

Danimarka vatandaşı olmak için gerekenler aşağıda listelenmiştir.

  • Danimarka ve Danimarka toplumuna bağlılık ve sadakat beyanı vermek
  • Kamu kurum ve kuruluşlarına vadesi geçmiş borç bulunmaması
  • Belirli suç türlerini işlememiş olmak
  • Son 4 yıl içinde Danimarka'da en az 3 yıl 6 ay boyunca tam zamanlı bir işte çalışıyor olmak veya serbest meslek sahibi olmak
  • İkamet edilen şehrin belediyesinde bir anayasa törenine katılmak

Danimarka Vatandaşlığının Avantajları Nelerdir?

Danimarka vatandaşlığının avantajları aşağıda listelenmiştir.

  • Danimarka ve diğer Avrupa Birliği ülkelerinde yaşama, çalışma ve eğitim alma hakkına sahip olmak
  • Başka ülkeleri dilediğince seyahat etme özgürlüğü
  • Kişinin çocuğunun Danimarka'da doğması ile otomatik olarak Danimarka vatandaşı olması
  • Ücretsiz eğitim alma
  • Ücretsiz sağlık hizmetleri

Danimarka Pasaportu İle Hangi Ülkelere Vizesiz Gidilir?

Danimarka pasaportu ile tüm Avrupa Birliği ülkeleri, Schengen bölgesinde bulunan tüm ülkeler, Avustralya, Amerika Birleşik Devletleri, Güney Afrika, birçok Güney Amerika ülkesi ve Asya ülkesine vizesiz seyahat edilebilmektedir.

Ocak 2020 itibari ile Danimarka pasaportuna sahip kişiler dünyada 187 ülkeye vizesiz seyahat edebilmektedir. Avrupa Birliği'nin bir üyesi olan Danimarka, vatandaşlarına tüm Avrupa Birliği ülkelerinde dolaşım serbestisi imkanını sunmaktadır.

Hamillerine birçok ülkeye vizesiz seyahat ve AB ülkelerinde yaşama, çalışma ve dolaşma serbestisi sunan Danimarka pasaportu, dünya pasaport endeksi listesinde 13. sırada yer almaktadır.

Editör: Haber Merkezi