Zonguldak'ın Gökçebey İlçesinde, rahatsızlanan çocuk, jandarmanın çabasıyla hayata döndürüldü.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün yazılı açıklamasına göre, İlçeye bağlı Bakacakkadı Beldesinde ikamet eden O.A., 3 yaşındaki çocuğunu kusmaya başlaması ve bayılması ardından, '112 Acil" sağlık İstasyonu'na gitti.

Ancak, 112 Acil Sağlık ekibinin başka bir vakada bulunması sebebi ile çocuğuna ilk müdahaleyi yaptıramayan O.A., sağlık istasyonunun yanında bulunan Bakacakkadı Jandarma Karakol Komutanlığına geçerek yardım talebinde bulundu.

Baba O.A., Açık öğretim Sınavı nedeni ile sivil kıyafetli olarak karakolda bulunan Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Üsçavuş Adem Yılmaz'a durumu anlattı.

Bunun üzerine Komutan Yılmaz, bilinci kapalı ve çenesi kilitlenmiş vaziyetteki küçük çocuğa ilk müdahalede bulunarak; önce çenesini açıp, nefes almasını sağladı.

Bu sayede bilinci de açılan küçük çocuk, daha sonra gelen "112 Acil" ambulansındaki sağlık ekipleri tarafından Çaycuma Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Jandarma ekiplerinin küçük çocuğun ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde, halen müşahede altında olduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi.

Bu arada, yaşanan olay güvenlik kameralarında kayıt altına alındı.

Editör: Haber Merkezi