Zonguldak ili Ereğli ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle törenler düzenlendi. Karadeniz Ereğli'de Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan törenler göz doldurdu.

Sabah saat 09.30'da Atatürk Anıtı önünde, Karadeniz Ereğli'de Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan ilk törende, İlçe Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Adem Çelik tarafından müdürlük çelengi Atatürk Anıtı'na sunularak, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımız okundu.

Amfi Tiyatro'da gerçekleştirilecek olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın ikinci bölümü ise, hava muhalefeti nedeniyle Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda düzenlendi.

Spor Salonu'ndaki programda Karadeniz Ereğli İlçe Spor Müdürü Adem Çelik, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından bir konuşma yaptı. Genç nesillerin geçmişinden habersiz, temel değerleri ve geleneklerine yabancı yetişmesi durumunda sağlam bir gelecek inşa edilemeyeceğini söyleyen Çelik, her şeyin hızla değiştiği bir çağda bilim, sanat, teknoloji gibi unsurların önemli olduğunun altını çizdi.

Karadeniz Ereğli İlçe Spor Müdürü Adem Çelik konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi;

"HEYECAN, ARZU VE HAYALLERE ÜLKEMİZİN İHTİYACI VAR!"

"Kurtuluşa giden süreçte, diğer mazlum milletlere de örnek teşkil eden, asil milletimizin kadın-erkek, genç-yaşlı demeden canları pahasına omuz omuza verdiği Kurtuluş Savaşı, onurlu mücadele sonunda zaferle sonuçlanmış, ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti ile bugünkü güçlü Türkiye'nin temelleri atılmıştır.

Büyük Atatürk, en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti'ni, geleceğimizin teminatı gençlere emanet ederek onlara ne kadar güvendiğini göstermiş, milli mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs gününü gençlere bayram olarak armağan etmiştir.

Her şeyin hızla değiştiği bir çağda yaşıyoruz. Bu hızlı değişim içinde bilimde, sanayide, sporda, teknolojide ve sanatta gençlerin enerjilerine, heyecanlarına, arzularına ve hayallerine bu ülkenin ihtiyacı var.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, Türkiye'nin değerlerine sımsıkı bağlı gençlerimizle geleceğe yürüme, bu yolda onlarla yol arkadaşlığı yapmak bizim için büyük bir gurur vesilesidir. Bunu yaparken, nesillerimizin geçmişleriyle, ecdadımızın mirası olan medeniyet mirasımızla bağlarını güçlendirmeyi de çok önemli bir görev kabul ediyoruz.

Milletine, bayrağına ve devletine nasıl hizmet edeceğini düşünen nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki: bir toplumda genç nesiller geçmişinden habersiz, temel değerlerine ve geleneklerine yabancı yetişirse, o ülke kendine sağlam bir gelecek inşa edemez."

GENÇLER BECERİLERİNİ SERGİLEDİ...

Karadeniz Ereğli İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü bünyesindeki öğrenciler 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle geleceğin teminatı gençler, öğrenciler ve sporcular ilgi ve becerilerini sergilediler.

Konuşmanın ardından öğrenciler Halil İbrahim Alan "Atatürk ve Gençlik", Serhat Eroğlu Kurtuluş Savaşı" ve Kübra Yıldırım "O Geliyor" ismini verdikleri şiirlerini okudu.

Törenin spor gösterileri ise önceki yıllardaki törenlere kısayla daha kapsamlı ve geniş olarak gerçekleştirildi.

Jimnastik, taekwondo, wuşusanda, eskrim, karate ve güreş sporcuları becerilerini sergiledi. Halk Oyunu Gösterileri de beğeni ile izlendi. Etkinlik sırasında bazı öğrenciler satranç oynadı.

PROTOKOL SERGİLERİ ZİYARET ETTİ...

Törenin son bölümünde de Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve diğer protokol katılımcıları; salon içine kurulan resim ve yöresel giysi sergilerini de ziyaret ederek, başarılar dileklerini ilettiler.

Editör: Haber Merkezi