Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde 26 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında 4 yeni vaka daha tespit edildi.
15 ile 25 Haziran tarihleri arasında 10 gün Corona Virüs pozitif vakanın çıkmadığı Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, il dışından ilçeye gelenlerden temaslı olarak, vaka sayıları yeniden artmaya başladı.
Alınan bilgiye göre, 25 Haziran'a kadar 10 gün yeni vaka çıkmayan Alaplı'da, 29 ve 30 Haziran tarihleri hariç, 26, 27, 28 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde birer vaka daha tespit edildi. Böylece, 1 Temmuz itibarıyla, Alaplı ilçesinde Kovid-19 pozitif vaka sayısı 120'e yükseldi. 1 Temmuz'da üç test yapıldı, bunlardan birinin Kovid-19 testi pozitif çıktı, 2 hasta ise iyileşerek sağlığına kavuştu. 25 Haziran'dan sonra tespit edilen 4 vakanın dış temaslı olduğu öğrenildi.
ALAPLI'DA TOPLAM 974 KİŞİYE TEST YAPILDI
İlk vakanın çıktığı 27 Mart'tan bu yana toplam 974 test yapılan ve 120 Kovid-19 pozitif vakanın tespit edildiği Alaplı ilçesinde,1 Temmuz itibarıyla toplam 91 kişi iyileşerek sağlığına kavuştu, toplam 4 hasta ise vefat etti. Tedavisi süren hastalardan, yoğun bakımda ve entübe hasta bulunmuyor.
DIŞ TEMASA DİKKAT
10 gün süreyle yeni vakanın çıkmadığı ve salgının kontrol alındığının açıklandığı Alaplı ilçesinde, yeni vakaların çıkmaya başlaması, gözleri yeniden dış temasa çevirdi. Son çıkan 4 vakanın, ilçe dışından gelenlerden temaslı olması, dışarıdan ilçeye gelenlerin ve ilçe dışına çıkıp gelenlerin duyarlı olması gerektiğini ortaya koydu. Yetkililer, yaz tatili nedeniyle, il dışından gelenler ve geri dönenler ile il dışına çıkıp geri gelenlerin olacağına işaret ederek, bu durumun yeni vakaların ortaya çıkma riskini de artıracağını ifade ettiler. Özellikle, bu yer değiştirmeler içinde olanların ve bunların yakınlarının dikkatli olması gerektiğini ifade eden yetkililer, "Bu riskin vaka sayılarını artıracağını göz önünde bulundurarak, çok daha dikkatli olmak, iç temas gibi dışarıdan temasa karşı alınması gereken tedbirleri almak ve belirlenen kurallara uymak zorundayız" dediler.

Editör: Haber Merkezi