Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerle kutlanacak.

Türk karasularında kendi gemilerimizin ticaret yapabilmesini öngören, ulusal bağımsızlığın önemli bir göstergesi olan hakkın edinilmesinin 94. Yıldönümü ile Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Karadeniz Ereğli'de de törenlerle kutlanacak.

1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu kapsamında milli bayram ilan edilen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 94'üncüyılı, yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Kabotaj Bayramı, gemi işletmeciliğini desteklemek ve kabotaj hakkının elde edilişini kutlamak için her yıl 1 Temmuz'da kutlanan, karasularında milli devlet hakimiyetini sağlayan bir bayram olarak kabul ediliyor.

"TÖRENLER ATATÜRK ANITI'NDA..."

Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı ve Liman Başkanlığı tarafından hazırlanan kutlama programına göre;

Kutlamalar kapsamında Karadeniz Ereğli Liman Başkanlığı tarafından düzenlenen tören, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek. 1 Temmuz 2020 günü düzenlenecek tören, saat 10.00'da başlayacak, Kaymakamlık, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ve Ereğli Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtına sunulacak. Törende saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okunacak.

Tören çerçevesinde Karadeniz Ereğli Liman Başkanı Nevzat Direk, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yapacak. Yelken yarışlarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi. Törenin sona ermesi.

Deniz Şehitleri anısına Belediye İskelesinden Med İzmit Romorkörü ile denize çelenk sunulması...

Editör: Haber Merkezi